torsdag den 2. december 2010

Synopsis

Indledning
Vi har fået til opgave at kreere en hjemmeside om zoologisk haves seneste byggeprojekt, som er et anlæg til havens nordiske dyr, deriblandt isbjørnen, kaldet ”Den Arktiske Ring”. I denne synopsis vil vi kort fortælle om hvordan vi vil gribe denne opgave an og hvordan vi vil løse denne opgave.
Problemformulering
Vi ønsker at skabe mest mulig opmærksomhed omkring Zoo Københavns nye byggeprojekt ”Den Arktiske Ring”.

Synopsens hoveddel
Forberedende arbejde:
Vi startede opgaven med at lave en brainstorm, og fandt hurtigt ud af vi ville en tur i Zoologisk Have, for at samle information om de besøgende og byggeprojektet.
Vi fik et interview med Zoos grafiker, Michael Pedersen, og Isbjørneanlæggets arkitekt, Mette Seiding fra Dall Lindhardtsen A/S, som kunne fortælle os om målgruppe, design, koncept, generelle overvejelser osv.
Efter vores interviews med familierne i Zoo, grafikeren og arkitekten fik vi lavet en karakteristik af den målgruppe vi ville henvende os til, lavet moodboard, budskab/slogan, udarbejdet et koncept osv.

Budskab/slogan:
Budskab: Kom og oplev isbjørnene i klimaforandring.
Slogan: På rejse i fremtidens polarhav.
Ud fra snakken med især Zoos grafiker, kom vi frem til at deres koncept om at skabe en rejse igennem polarhavet, er noget der lød rigtig interessant og er noget som vi har ladet os inspirerer af.

Målgruppen:
Børnefamilier, med børn under 12år. Vi henvender os primært til forældrene og evt. bedsteforældre. For uddybende målgruppeanalyse, se vores blog.

Hvordan rammer vi målgruppen:
Vores målgruppe er som sagt børnefamilier, og især forældre, da det er dem der søger efter information om Zoo. I vores design har vi forsøgt at ramme målgruppen ved at gøre det enkelt, farverigt og visuelt. Der er dog også en del tekst for at give målgruppen ny viden og skabe interesse for isbjørne, miljøet og det nye anlæg. Vi har taget udgangspunkt i Zoos egen hjemmeside, men ønskede at gøre det mere spændende og henvende sig til forældre der primært har deres børn i tankerne når de arrangerer familieture.

Hvilke medier skal benyttes:
Mediet vil selvsagt være internettet, men vi er opmærksomme på at siden ikke kan stå alene. Siden skal være linket fra Zoos egen side, men bør også have sit eget domæne, og der skal være noget promovering i form af plakater og/eller reklamespots.

Hvordan får vi inkorporeret klimaet i vores opgave:
Man kan ikke sige klimaproblemer uden også at nævne isbjørnen og omvendt. De to ting hænger desværre sammen i dag. Derfor synes vi også at det var vigtigt at have de to ting på hjemmesiden. Det er vigtigt at sprede viden om hvordan klimaet påvirker isbjørnen og dens levesteder og dermed også indirekte forklare hvorfor et stort og dyrt isbjørneanlæg som Den Arktiske Ring er vigtig. Desuden gør Zoo i forvejen meget ud af at fortælle om deres arbejde for miljøbevarelse og bevarelse af truede dyr.

Konceptet:
Vi kom endvidere frem til dette koncept på baggrund af vores research af målgruppe, opgave og problemformulering. Konceptet er at gøre folk bevidste om klimaforandringen og byggeprojektet i Zoologisk have (Isbjørneanlægget).
Hvordan kommer konceptet til udtryk:
Konceptet er at gøre vores målgruppe opmærksomme på byggeprojektet og klimaproblemerne, som nævnt ovenfor. Der vil blive brugt en del illustrerende billeder da vi ved at påvirker brugere mere en tekst. Billeder kan man ikke bare ignore, som man kan med tekst. Vi har holdt teksten letlæselig og har sørget for at gøre den overkommelig og overskuelig. Vi er ikke ude på at prædike og give dårlig samvittighed, men ønsker blot at informerer.

Evaluering:
Efter havde lagt vores hjemmeside ud første gang, fik vi vores første feedback. Designmæssigt var vore testere meget tilfredse, men med tekst og information var der nogle ting der skulle arbejdes på. De ville gerne have nogle ting blev mere uddybet.
Efter havde fået kritik fik vi rettet på vores fejl og mangler.

Konklusion:
Til sidst – gik det som det skulle?
Vi fik skabt en hjemmeside som formidlede det vi ville. Folk fandt hurtigt ud af det var en hjemmeside fra zoo, som omhandlede isbjørne og det nye anlæg.
Vores målgruppe kunne nemt navigere rundt på siden som vi ønskede og de fandt den overskuelig.
Vi konkluderer ud fra vores feedback, at vi har løst den stillede opgave.



Litteraturliste:

www.zoo.dk

http://ing.dk/artikel/110970-se-isbjoernene-fra-en-tunnel-under-vandet

http://da.wikipedia.org/wiki/Isbj%C3%B8rn

http://www.visitgreenland.dk/tourist/nature--climate/fauna-of-greenland/the-polar-bear.aspx?lang=da

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1007490.ece

Zoos grafiker, Michael Pedersen

Isbjørneanlæggets arkitekt, Mette Seiding fra Dall Lindhardtsen A/S

Vores venner og familie