torsdag den 2. december 2010

Synopsis

Indledning
Vi har fået til opgave at kreere en hjemmeside om zoologisk haves seneste byggeprojekt, som er et anlæg til havens nordiske dyr, deriblandt isbjørnen, kaldet ”Den Arktiske Ring”. I denne synopsis vil vi kort fortælle om hvordan vi vil gribe denne opgave an og hvordan vi vil løse denne opgave.
Problemformulering
Vi ønsker at skabe mest mulig opmærksomhed omkring Zoo Københavns nye byggeprojekt ”Den Arktiske Ring”.

Synopsens hoveddel
Forberedende arbejde:
Vi startede opgaven med at lave en brainstorm, og fandt hurtigt ud af vi ville en tur i Zoologisk Have, for at samle information om de besøgende og byggeprojektet.
Vi fik et interview med Zoos grafiker, Michael Pedersen, og Isbjørneanlæggets arkitekt, Mette Seiding fra Dall Lindhardtsen A/S, som kunne fortælle os om målgruppe, design, koncept, generelle overvejelser osv.
Efter vores interviews med familierne i Zoo, grafikeren og arkitekten fik vi lavet en karakteristik af den målgruppe vi ville henvende os til, lavet moodboard, budskab/slogan, udarbejdet et koncept osv.

Budskab/slogan:
Budskab: Kom og oplev isbjørnene i klimaforandring.
Slogan: På rejse i fremtidens polarhav.
Ud fra snakken med især Zoos grafiker, kom vi frem til at deres koncept om at skabe en rejse igennem polarhavet, er noget der lød rigtig interessant og er noget som vi har ladet os inspirerer af.

Målgruppen:
Børnefamilier, med børn under 12år. Vi henvender os primært til forældrene og evt. bedsteforældre. For uddybende målgruppeanalyse, se vores blog.

Hvordan rammer vi målgruppen:
Vores målgruppe er som sagt børnefamilier, og især forældre, da det er dem der søger efter information om Zoo. I vores design har vi forsøgt at ramme målgruppen ved at gøre det enkelt, farverigt og visuelt. Der er dog også en del tekst for at give målgruppen ny viden og skabe interesse for isbjørne, miljøet og det nye anlæg. Vi har taget udgangspunkt i Zoos egen hjemmeside, men ønskede at gøre det mere spændende og henvende sig til forældre der primært har deres børn i tankerne når de arrangerer familieture.

Hvilke medier skal benyttes:
Mediet vil selvsagt være internettet, men vi er opmærksomme på at siden ikke kan stå alene. Siden skal være linket fra Zoos egen side, men bør også have sit eget domæne, og der skal være noget promovering i form af plakater og/eller reklamespots.

Hvordan får vi inkorporeret klimaet i vores opgave:
Man kan ikke sige klimaproblemer uden også at nævne isbjørnen og omvendt. De to ting hænger desværre sammen i dag. Derfor synes vi også at det var vigtigt at have de to ting på hjemmesiden. Det er vigtigt at sprede viden om hvordan klimaet påvirker isbjørnen og dens levesteder og dermed også indirekte forklare hvorfor et stort og dyrt isbjørneanlæg som Den Arktiske Ring er vigtig. Desuden gør Zoo i forvejen meget ud af at fortælle om deres arbejde for miljøbevarelse og bevarelse af truede dyr.

Konceptet:
Vi kom endvidere frem til dette koncept på baggrund af vores research af målgruppe, opgave og problemformulering. Konceptet er at gøre folk bevidste om klimaforandringen og byggeprojektet i Zoologisk have (Isbjørneanlægget).
Hvordan kommer konceptet til udtryk:
Konceptet er at gøre vores målgruppe opmærksomme på byggeprojektet og klimaproblemerne, som nævnt ovenfor. Der vil blive brugt en del illustrerende billeder da vi ved at påvirker brugere mere en tekst. Billeder kan man ikke bare ignore, som man kan med tekst. Vi har holdt teksten letlæselig og har sørget for at gøre den overkommelig og overskuelig. Vi er ikke ude på at prædike og give dårlig samvittighed, men ønsker blot at informerer.

Evaluering:
Efter havde lagt vores hjemmeside ud første gang, fik vi vores første feedback. Designmæssigt var vore testere meget tilfredse, men med tekst og information var der nogle ting der skulle arbejdes på. De ville gerne have nogle ting blev mere uddybet.
Efter havde fået kritik fik vi rettet på vores fejl og mangler.

Konklusion:
Til sidst – gik det som det skulle?
Vi fik skabt en hjemmeside som formidlede det vi ville. Folk fandt hurtigt ud af det var en hjemmeside fra zoo, som omhandlede isbjørne og det nye anlæg.
Vores målgruppe kunne nemt navigere rundt på siden som vi ønskede og de fandt den overskuelig.
Vi konkluderer ud fra vores feedback, at vi har løst den stillede opgave.



Litteraturliste:

www.zoo.dk

http://ing.dk/artikel/110970-se-isbjoernene-fra-en-tunnel-under-vandet

http://da.wikipedia.org/wiki/Isbj%C3%B8rn

http://www.visitgreenland.dk/tourist/nature--climate/fauna-of-greenland/the-polar-bear.aspx?lang=da

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1007490.ece

Zoos grafiker, Michael Pedersen

Isbjørneanlæggets arkitekt, Mette Seiding fra Dall Lindhardtsen A/S

Vores venner og familie

fredag den 26. november 2010

Fredag d. 26/11 "Og så blev det weekend..."

I dag har vi nået at lave vores powerpoint præsentation og påbegyndt talepapir, som vi færdiggør over weekenden. Vi har delt emnerne op så ved hver især ved hvad vi skal sige og i hvilken rækkefølge så der er styr på det til eksamen.
Vi har også lavet vores synopsis færdig og lavet 46h modellen.

Så; go' weekend! :)

- 46h modellen -

Projektet + krav:
Vi startede projektet med at få udleveret vores case, som handlede om det nye isbjørneanlæg i Zoo. Ud fra dette, skulle vi lave en hjemmeside, som omhandlede anlægget, og hvordan man kunne gøre mere opmærksom på byggeprojektet som er under konstruktion.


Idé generering + processer:
Vi startede vores projekt ved at sætte os ned og lave en brainstorm. Her fandt vi ud af at vi gerne ville besøge Zoo for at være 100 % sikre på, at Zoo ramte den rigtige målgruppe, og om vi faktisk ville bruge samme målgruppe som dem. Da vi havde fundet ud af hvilken målgruppe, som Zoo henvendte sig til, satte vi os atter ned, for at finde ud af hvilket design som målgruppen ville blive draget af.
Efter vores lille møde skabte vi hver især et moodboard, som vi gik ud for at teste, hvorefter vi slog nogle af delene sammen, og derved opnåede det vi ønskede, nemlig en følelse af klimaforandringer og det nye byggeprojekt.

Da vi var færdige med vores undersøgelse omkring vores moodboards, konstruerede vi vores endelige præsentations moodboard, så vi kunne være helt sikre på, hvilke design og farver vi ville implementere på vores hjemmeside.

Ud fra alt dette gik vi i gang med vores design proces: Vi startede med at lave en masse skitser ud fra moodboardet, hvor vi startede med noget meget traditionelt, som var meget lig Zoo’s egen hjemmeside. Vi fandt dog hurtigt ud af vi gerne ville ændre siden til vores helt eget design men stadig et design hvor man ikke var i tvivl om hvem afsender er. Herefter begyndte vi på vores grid-design og afsluttede vores mock-ups.

Processer (implementering af fag):

Visualisering

Designmæssigt har vi lagt vægt på at hjemmesiden skulle kunne sættes i forbindelse med Zoos egen hjemmeside, men samtidig kunne stå for sig selv. Det har vi gjort ved at genbruge menuen og placering af Zoos logo, størrelse på header mv. På forsiden ser man at titlerne på knapper er ens i font og størrelse og at de alle er placeret i et opdelt, men stadig sammenhængende, billede. På undersiderne er der fokuseret på en vis form for kontinuitet, hvor der er et billede der fungerer som en slags præsentation af sidens indhold, sammen med en kort indledende tekst.

Interaktion

I kodningen har vi brugt en del div tags. Vi har sørget for lave en god SEO, vha metatags, både keywords og discription. Vi har både h1 og h2 tags, og en søgerobot der tillader google at få alle informationer, undtagen stylesheet, og MSN der får alle informationer undtaget billeder og stylesheet.

Vi har også lavet et sitemap hvor vi beder robotten om at finde information en gang om året.

Kommunikation

I kommunikationen til vores målgruppe har vi valgt at fokuserer på forældrene, da det er dem der søger informationer om hvor familieturen skal gå hen næste gang. De vil også kunne bruge siden sammen med deres børn, da der er mange billeder og teksten er letlæselig og informativ uden at blive kedelig. Siden vil derfor også kunne bruges af større børn der skal finde information om isbjørne og klima i forbindelse med en skole opgave i de mindre klasser.

Vi har gjort brug af bollemodellen for at få et overblik over vores kommunikation i forhold til opgave, design og målgruppe, da alle disse ting hænger sammen. Den har også været god til at at give os et overblik over hvor langt vi er kommet efterhånden i forløbet og til at få fastlagt formål/premis og hvilken effekt vi ønskede.

Virksomhed

Vi har brugt 46h-modellen til at få styr på vores arbejdsprocess og har sat det ind i et uge- og dag skema for at skabe et bedre overblik i en såkaldt WBS. Vi har formået at overholde vores plan ret godt, vi har endda været lidt foran. Vi lagde også vægt på at bruge den første uge på research, både på nettet, via interviews og ude i felten hos Zoologisk Have. Den uge gav os en masse information at arbejde med og gav os et godt overblik over hvordan vores målgruppe og koncept skulle udforme sig


Kodning, prototype og test: (evaluering)
Efter design processen begyndte vi ligeså stille at kode vores hjemmeside, men havde nogle få ændringer undervejs, med farver, belysning, billeder og tekst, hvilket vi ændrede mange gange før vi var tilfredse, inden at vi lagde hjemmesiden op på nettet til den endelige feedback.

Dagen efter havde vi ca. fået 10 meldinger om vores hjemmeside. Flere af de interviewede vidste ikke hvad siden handlede om med det samme så vi tog konsekvensen og rettede knappen så den var mere informativ. Derudover følte nogle også at vores tekst var meget misvisende, eller simpelthen forkortet så meget, at teksten ikke gav den store mening. Andre steder var noget af teksten meget gentagende så dette fik vi selvfølgelig også rettet. Samme dag havde vi vores anden vejleder møde med Henrik, som følte sig irriteret af at skulle scrolle op og ned på siderne, og måske også følte lidt at de store billeder på vores underside var lidt spild af plads.

Efter havde diskuteret vores feedback fra Henrik, valgte vi ikke at gøre noget med billederne, da de andre der testede siden ikke kommenterede det.

For at gøre manøvreringen nemmere tilføjede vi et link i footeren til forsiden. Teksten valgte vi at lave mere informerende og rettede vores misvisende fejl. Derudover slettede vi også de steder vi gentog os selv alt for meget.
Alt i alt fik vi en rigtig god feedback for selve vores hjemmeside, og alle vi havde spurgt kunne virkelig godt lide vores design, og vores informerende store billeder, så dette valgte vi at beholde.


Det endelige resultat:
I det endelige resultat sluttede vi således af med den idé at beholde designet, ændre knappen”Den Arktiske Ring”, lave en ”Til forsiden” knap i bunden af siderne og rette tekst på de forskellige sider.

- d. 26.11.2010 -

I dag skal vi som nævnt tidligere være færdige med vores projekt, da vi bliver lidt pressede
grundet Workshoppen mandag og tirsdag, som splitter vores gruppe, da vi gerne vil øve til fremlæggelsen.

Lige nu mangler vi egentlig kun at afslutte synopsen, lave 46h modellen færdig og begynde at planlægge fremlæggelsen + lave en powerpoint hvilket vi er ret sikre på at vi når at lave i dag.

Derudover har vi lagt den endelige side op på internettet: www.firemouse.dk/46h/zoo/index.html

- så go os ! - (vi styrer)

torsdag den 25. november 2010

torsdag d.25/11

vi har idag fået styr på det sidste kodning og rettelser på vores hjemmeside.
vi er derudover kommet godt igang med 46h modellen og synopsisen samt lavet en bollemodel.
imorgen vil vi lave 46h modellen og synopsis færdig samt starte på at lave præsentationen.

Bollemodel




















Vores overvejelser i forhold til bollemodellen:

Målgruppe: børnefamilier, med fokus på forældre.

Afsender: Zoologiske have.

Kommunikationsmiljø: Fordi vi har skabt en hjemmeside, vil k-miljøet være der hvor målgruppen har adgang til en computer og internettet. Denne side vil nok oftest blive besøgt i weekender og ferier hvor familierne har tid til at besøge zoo.

Medie: hjemmeside, internettet

Indhold: information om det nye isbjørneanlæg, isbjørne og miljøet.

Udformning/design: vi lavede et enkelt design hvor vi prøvede at forbinde siden med zoos egen side for ikke at skabe forvirring, men samtidig skabe et selvstændigt design. Teksten henvender sig mere til forældrene der kan få interesse for projektet og fortælle deres børn om isbjørneanlægget, isbjørne og miljøet.

Målsætningspræmis: at tiltrække publikum og skabe mere fokus på klimaproblemerne.

Effekt: Ja, vores usabilitytest viser os at målgruppen fokuserer på isbjørnene i zoo og klimaet når de kigger på hjemmesiden.



Møde med Henrik

Kl 10:00 havde vi møde med Henrik hvor vi gennemgik siden. Han syntes at der var for meget scrolen på undersiderne på grund af de store billeder.
Derudover fik vi hjælp til at tolke og forstå 46h modellen og synopsisen.

Bagefter mødet, diskuterede vi det feedback vi havde fået fra Henrik. Vi endte med at blive enige om at beholde de høje billeder, da vores test personer ikke havde kommenteret dem.

Resten af dagen vil blive brugt til at rette tekst på siden, og skrive synopsis.

- torsdag d. 25.11.2010 -

I dag skal vi starte dagen med at diskuterer vores feedback fra vores usability test, og snakke om eventuelle ændringer på vores hjemmeside.
Derudover skal vi rette i hjemmesiden, sådan at den tilpasser sig efter vores målgruppes ønsker.

kl. 10.00 har vi igen et møde med vores vejleder Henrik.

Til sidst vil vi slutte af med at bruge 46h modellen og eventuelt afslutte synopsen.
Hvis vi er færdige med dette, vil vi begynde at planlægge vores fremlæggelse.

tirsdag den 23. november 2010

spørgsmål til usabilitytest

Hvad tror du denne hjemmeside handler om?

Hvad tror du den vil den fortælle?

Hvem tror du er afsenderen?

Hvem tror du er målgruppen?

Er det nemt at navigerer rundt på siden?

Er der noget der bør ændres?

hvor mange klik skal du bruge for at finde kontakt info til zoo?

hvor mange klik skal du bruge for at finde noget om isbjørnen?

hvor mange klik skal du bruge for at finde info om bassinet i det nye isbjørne anlæg?

hvor mange klik skal du bruge for at finde det arktiske oceans beliggenhed og areal?

processbeskrivelse



- tirsdag d. 23.11.2010 -

I dag starter vi dagen med at snakke med Henrik vores projekt vejleder.
derudover skal vi lige have de allersidste designmæssige dele på vores
hjemmeside på plads og selve teksten skal rettes ind. Derudover vil vi
også gerne have linket vores banner til zoos egen hjemmeside.

-out-

mandag den 22. november 2010

mandag d.22/11

Vi har idag skrevet en masse tekst som skal kodes ind i de forskellige sider.
Der er også blevet lavet nogle ændringer rent designmæssigt på forsiden da vores nye look passer bedre med undersiderne.

Vi har fået booket et møde med Henrik imorgen klokken 9 så vi glæder os til at få lidt feedback og kunne spørge løs på de ting vi er i tvivl om.

- mandag d. 22.11.2010 -

I dag er vi allerede godt i gang med at diskuterer hvordan og hvorledes
vores hjemmeside skal rettes til, inden at vi går ind og bruger-teste
hjemmesiden.

vores plan er også, at vi vil skrive noget tekst til de forskellige sider,
så vil vi prøve nogle forskellige designs af, og derudover kigge på nogle koder.

fredag den 19. november 2010

- d. 19.11.2010 -

I dag er det meningen at vi skal være færdige med at kode, så vi kan komme ud og bruger teste vores hjemmeside i næste uge, så vi så hurtigt som muligt kan rette eventuelle fejl der måtte være i vores hjemmeside.

Udover at have kodet færdigt, skal vi også i gang med synopsen, som vi gerne vil have færdig hurtigst muligt.

torsdag den 18. november 2010

- slut på dag -

I dag har vi nået rigtig meget kodning, selvom vi har haft lidt problemer
med nogle af undersiderne og højder osv. kan vi efterhånden se en ende på vores
kodning.. og vi håber lidt på at være færdige i morgen, så vi kan komme ud og
teste siden allerede på mandag.

- dag slut -

Mock-ups

Forside:




















Undersider:















































































onsdag den 17. november 2010

- d. 18.11.2010 -

I dag har vi endnu en dag med kodning...
og det var vi valgt at satse mere på sådan at vi kan være forud for planen
og måske endda være færdig i morgen eller mandag, så vi kan komme ud og bruger
teste vores hjemmeside og rette eventuelle fejl vi måtte have.

Når vi endelig er færdige med at kode, vil vi gå i gang med at lave vores synopsis

Dag slut

Vi har lavet mock-ups færdig i dag. Derudover er vi gået i gang med kodning. Vi vil forsætte i morgen.

Onsdag d. 17.11.2010

I dag skal vi efterhånden være færdig med det designmæssige til vores hjemmeside, derudover skal vi begynde på kodningen i dag, og vi skal have designet de sidste mock-ups, så vi også kan begynde at kode dem, når vi når længere ind i forløbet.

Senere på dagen skal vi implementere 46h modellen i projektet og udarbejde vores synopsis.

tirsdag den 16. november 2010

Tirsdag d.16/11-10

Vi har idag fortsat vores grafiske arbejde ved at lave grid design samt mockups og også lavet præsentations moodboard færdigt.

Vores forside og isbjørne side er ved at være på plads (rent design mæssigt) og fundet vores fond ved at kigge på zoo's hjemmeside og fundet ud af hvilken skrifttype de bruger ved at kigge i deres kode.
Vi har valgt at bruge den samme for at der er relation til deres hjemmeside.


grids




Grid forside



















Grid undersider






præsentationsmoodboard

designskitser


I designet kiggede vi meget på zoos eget design, men vi var også enige om at det skulle være anderledes og vi ville meget gerne prøve at bryde med gridet. Vi lavede først nogle tegninger hvor vi fulgte gridet meget pænt, men tænkte at det blev for kedeligt. Så vi begyndte at tænke mere abstrakt og ud af boksen. Vi lod os også inspirerer af det materiale vi fik tilsendt af zoos grafiker, som også bryder rammerne.










































































































Zoos eget grid:

mandag den 15. november 2010

mandag d. 15/11 formiddag

Her til formiddag har vi snakket om designet af hjemmesiden, vi har lavet en masse skitser som vil blive uploadet i løbet af ugen.
Vi vil diskuterer videre, og håber på at finde frem til et fast design i løbet af dagen.

fredag den 12. november 2010

- slut på d. 12.11.2010 -

I dag har vi været meget produktive.

Vi startede dagen med at gå i gang med målgruppe analyse, som vi skulle have været færdig med i går. Derudover lavede vi også en tidsplan over de kommende uger, som vi vil følge systematisk og måske også gå lidt forud med.

udover de ting vi skulle nå i dag, fandt vi på et design, og vi begyndte også på
de grid designs, som vi havde gemt til tirsdag i næste uge.

Vi snakkede også med Mette Seiding, som er arkitekt og projektleder for byggeriet med Den arktiske ring. Vi har også fået set på de første feedbacks fra deviantart.

- slut -

Interview med Mette Seiding

Mette Seiding er artiktekt og projektleder på Den Arktiske Ring.
http://www.dall-lindhardtsen.dk/

Hvordan er I kommet frem til designet af isbjørneanlægget?

Det har vi gjort i samarbejde med zoologisk haves anlægsdesignere og tekniske afdeling

Hvilke overvejelser har I gjort jer i forhold til zoos målgruppe og designet?

Der har vi også taget udgangspunkt i zoos målgruppe, der består af børnefamilier og bedsteforældre.

Hvilket overvejelser har I gjort jer i forhold til isbjørnenes velfærd?

Der skal både være gode vand og land forhold, hvor der er forskellige stimuli hvor isbjørnene kan søge efter føde og bruge deres instinkter og sanser. Det er en form for berigelse af deres naturlige adfærd.

Hvad har jeres koncept været?

Vi har ikke haft et egentligt koncept, ideen med at det er en rejse under polarhavet er egentlig noget som zoos grafiske afdeling står for.

Man kan sige at vi har været opmærksomme på at det ny anlæg skulle være et refugium for isbjørnene i modsætning til det gamle anlæg, fra 50'erne, hvor der primært blev lagt lægt på udstillingen af dyr i klippelignende omgivelser.

Hvordan har I forholdt jer til klimaproblemet i udformningen af anlægget?

I selve designet har vi ikke lagt synderligt vægt på klimaproblemerne, men vi ved at zoo selv er meget opmærksomme på det via deres vand- og strømforbrug.

Desuden er vi opmærksomme på at isbjørnene lever i kunstige omgivelser, det er ikke muligt at skabe det samme miljø for dem her i Danmark som i eksempelvis Grønland.



- Tilbagemeldinger på moodboard -

Vi har endelig fået en masse tilbagemeldinger for vores moodboard fra www.Deviantart.com (ca. 27)
Her fandt vi ud af at stortset alle føler det samme når de ser vores moodboard.
De kan se sammenhængen mellem familie og dyr, men samtidig føler de sorg når de ser at isbjørnen bliver taget ud af sit oprindelige miljø for at vi mennesker har noget at kigge på. Det blev også bemærket at vi havde overgangen fra vinter til sommer.

--------------------------------------------------------------------------------
her er en af tilbagemeldingerne:
WARNING: This will sound sappy :|

This picture (these pictures) make me feel like families can coexist and be happy. Also that a new safe enviornment can be found, and some new sightseers that aren't predators And third, it takes time to build an enviornment. Overall it makes me feel happy, but a bit sad since I know the bears are being taken from the wild.
The background photo makes me think of how the bears have to switch enviornments.
--------------------------------------------------------------------------------

Så det er vi rigtig tilfredse med, så vi opnåede det vi gerne ville, og udover det
vil vi også modtage noget feedback fra danske børn på mandag.

- Tidsplan for resten af projektet -

Tidsplan for uge 2

Mandag d. 15.11.2010

Procesbeskrivelse skal være færdig
Gennemgå feedback fra vores moodboard
Lave præsentationsmoodboard
Have fastlagt designet
Begynde at designe delene til designet

Tirsdag d. 16.11.2010

Hvis ikke design delen er færdig skal dette laves færdig
Grid laves + laves færdig
Grid lægges på bloggen (Hvis det er færdigt)
Lave Mock-ups

Onsdag d. 17.11.2010

Begynde at kode
Beskrive implementering af 46h modellen
Udarbejde en synopsis

Torsdag d. 18.11.2010

Fortsætte med at kode

Fredag d. 19.11.2010

Fortsætte med at kode

Tidsplan for uge 3

Mandag d. 22.11.2010

Fortsætte med at kode
Være færdig med synopsis

Tirsdag d. 23.11.2010

Fortsætte med at kode
Være færdig med SEO

Onsdag d. 24.11.2010

Blive færdig med at kode
Usability test skal køres (hvis der skal rettes i eventuelle fejl)

Torsdag d. 25.11.2010

Xhtml skal valideres!
Css skal valideres!
Eventuelle fejl rettes

Fredag d. 26.11.2010

Lægge projektet på eget Web Hotel
Teste om det virker på alle browsere

De sidste dage i projektet

Mandag d. 29.11.2010

Øve på fremlæggelse

Tirsdag d. 30.11.2010

Øve på fremlæggelse

Onsdag d. 1.12.2010

Øve på fremlæggelse

Torsdag d. 2.12.2010

Fremlægge el. i morgen

Fredag d. 3.12.2010

Fremlæggelse el. fri