onsdag den 10. november 2010

Målgruppe

Vores målgruppe tager udgangspunkt i zoos egen målgruppe, som primært er børnefamilier med børn under 12 år, der hovedsageligt bor i Københavns området (hvilket vi også fik bekræftet via vores interview med en af grafikerne på den Arktiske Ring). Her har vi forestillet os at det er den typiske familiefar eller familiemor, som har en travl hverdag, men som alligevel gerne vil bruge tid på at give deres børn en mere lærerig hverdag. Derudover forestiller vi os at hjemmesiden skal være hurtig og nem at navigere rundt på, da vi ikke mener at vores målgruppe gider at bruge alt for lang tid på at sidde foran computeren.
Vi er også opmærksomme på at det til tider er bedsteforældre der tager deres børnebørn med og at zoologisk have også i et stort omfang bruges til undervisning af især folkeskoleklasser.
På zoos hjemmeside er det tydeligt at den er henvendt til forældre og institutioner der søger konkret information om priser, åbningstider, kontaktinformationer, informationer om undervisning og arrangementer, da hjemmesiden er meget informativ med meget få billeder.

Vi vil også lægge vægt på information om isbjørne og det ny anlæg, men samtidig gøre det lidt mere børnevenligt ved at lave mindre tekst og flere billeder på hjemmesiden samt gøre den lidt "sjovere" at navigere på med et smart design og derved få børnene til at synes det er sjovt at lære om isbjørne og klimaet.

Vi tror at zoos egen hjemmeside er meget "voksen" fordi det primært er dem der tager beslutningen om at tage i zoo. Om de gør det for at få noget kvalitetstid med deres børn, eller om det undervisningsmæssige også har indflydelse, er noget vi vil undersøge. Vi tror at børnenes interesse for dyr primært kommer fra tv, tegnefilm og børnebøger, hvor det ofte er dyr der optræder som primære karakterer eller som sjove bifigurer, der ofte bliver tildelt menneskelige egenskaber. Her kan nævnes div. naturprogrammer, Disney Sjov, div. Disney tegnefilm, Morten Skildpadde, Den travle by, SvampeBob Firkant, Walter og Trofast, Pheneas og Ferb, F for Får, Nik og Jan, Narnia m.fl.
Forældrene har kan også have haft et kæledyr eller også har de i forvejen en kat eller hund og derved har børnene allerede en interesse for dyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar